tratament păr ulei

Acest manual electronic substanţial explică câteva probeleme legate de îngrijirea corespunzătoare a părului. Citindu-l, veţi putea afla cum acţionează uleiurile de păr, pe măsură ce veţi învăţa importanţa îngrijirii scalpului. În plus, veţi înţelge, în final, ce este porozitatea părului şi cum să trataţi părul de diferite tipuri.

Tratamentul cu ulei pentru păr – ce este acesta?

Tratamentul cu ulei pentru păr este o procedură de îngrijire care constă în regenerarea părului şi scalpului cu ajutorul uleiurilor naturale. Adevărul este că uleiurile naturale au fost cunoscute în toată lumea de secole, acestea fiind folosite nu doar ca produse cosmetice, ci şi datorită acţiunii extrem de apreciate de vindecare. Locuiorii regiunilor din Asia şi America de Sud, în special, consideră tratamentul cu ulei pentru păr un ritual.

Tratamentul cu ulei pentru păr – beneficii

Tratementul cu ulei pentru păr aduce doar beneficii. În afara conţinutului de acizi graşi valoroşi, uleiurile naturale conţin numeroase vitamine şi microelemente esenţiale pentru creşterea unui păr sănătos. Dacă este aplicat cu regularitate, tratamentul cu ulei regenerează părul, îngrijeşte scalpul, hrăneşte bulbii de păr în profunzime şi ne ajută să spunem ‘la revedere’ tuturor problemelor care afectează părul. În plus, tratamentul cu ulei ajută părul să devină rezistent la poluarea urbană şi la factorii mecanici adverşi. Mai mult decât atât, uleiurile pot proteja părul împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile şi, drept rezultat, acestea împiedică efectele îmbătrânirii părului. Cu alte cuvinte, tratamentul cu ulei pentru păr oferă regenerare profundă şi efecte pe termen lung de înfrumuseţare şi sănătate.

Uleiul de păr – cum se păstrează produsul cosmetic?

Multe aspecte depind de tipul de ulei şi de conţinutul de vitamina E, considerată a fi un conservant natural. Nu se recomandă expunerea uleiurilor la razele solare, prin urmare, astfel de produse trebuie încapsulate în recipiente închise la culoare. În plus, numeroase uleiuri necesită stocarea în frigider.

Pentru cine este tratamentul cu ulei pentru păr?

Pentru toată lumea! Indiferent dacă problemele scalpului şi părului sunt sau nu severe, nu există o soluţie mai bună de regenerare şi protecţie a părului decât tratamentul cu ulei pentru păr. Trebuie reţinut că fiecare tip de păr (chiar şi cel sănătos) necesită suport şi nutriţie, iar fiecare tip de scalp necesită îngrijire adecvată. Secretul stă în selectarea uleiului potrivit.

Părul gras – poate fi tratat cu ulei?

Părul gras nu numai că poate fi tratat cu ulei, dar, de fapt, ar trebui să fie supus unui astfel de tratament cu regularitate. Părul gras trebuie să fie tratat cu ulei deoarece doar acest cosmetic natural poate stopa secreţia excesivă de sebum. Există numeroase uleiuri care pot echilibra secreţia de sebum şi regla procesele de la nivelul scalpului. Dacă un ulei răspunde nevoilor scalpului, părul încetează să fie prea gras. Părul capătă mai mult volum, devenind suficient de rezistent pentru a se ridica de la rădăcini.

Cum se pregăteşte părul înainte de efectuarea tratamentului cu ulei?

Pentru a efectua procedura cu succes, părul trebuie să nu fie acoperit cu siliconi, parafină sau alte substanţe care ar putea împiedica pătrunderea uleiului în interiorul firului de păr. Acest grup include, de asemenea, produsele cosmetice de stilizare precum spray-urile de păr, gelurile sau spuma de păr.

Cum se aplică uleiul la nivelul părului?

Cel mai bine este dacă aplicăm uleiul atât pe toată lungimea părului, cât şi la nivelul scalpului. Se recomandă secţionarea părului şi aplicarea uleiului pe fiecare parte; o singură picătură de ulei este suficientă pentru fiecare secţiune de păr. Cu alte cuvinte, aplicarea uleiului la nivelul scalpului se aseamănă procedurii de vopsire a părului, din moment ce procedura trebuie efectuată într-un mod aproape identic. Atunci când întreg scalpul este acoperit cu ulei, merită să masaţi scalpul delicat pentru a stimula microcirculaţia şi pentru a facilita pătrunderea uleiului în interiorul bulbilor de păr. În plus, uleiul trebuie distribuit uniform pe toată lungimea părului; similar aplicării măştilor sau balsamurilor de păr.

Uleiul de păr – cât ulei este nevoie să utilizăm pentru a efectua un tratament?

Totul depinde de lungimea părului şi de gradul de deteriorare. De exemplu, pe vârfurile deshidratate de păr se poate aplica o cantitate mai mare de ulei pentru a oferi o regenerare intensivă. În orice caz, trebuie reţinut că produsul cosmetic nu trebuie aplicat în cantităţi excesive. Doza optimă este de aproximativ 5 ml, cantitate ce echivaleză cu o lingură de ulei.

Cât timp trebuie lăsat uleiul în păr?

Cel mai bun aspect referitor la uleiurile de păr este că acestea pot fi lăsate să acţioneze în păr oricât dorim.

Într-adevăr, cele mai profunde efecte sunt generate prin tratamentul cu ulei efectuat peste noapte, însă dacă nu aveţi timpul necesar pentru acesta, puteţi aplica uleiul timp de o oră sau două, clătind apoi cu un şampon delicat. Multe femei aplică uleiul în păr timp de doar 15 minute, chiar înainte de spălarea părului. În principiu, uleiul poate fi aplicat în păr imediat după şamponare, fără a fi clătit (în acest caz, uleiul nu poate fi masat la nivelul scalpului). În plus, uleiul de păr este un produs de neînlocuit pentru stilizarea zilnică –trebuie aplicat pe părul uscat, începând de la jumătatea lungimii părului. Mai mult decât atât, acest poate fi, de asemenea, aplicat doar la nivelul vârfurilor de păr; va acţiona ca un ser pentru vârfurile părului.

Cât de frecvent ar trebui efectuate tratamentele cu ulei pentru păr?

Totul depinde de preferinţele dumneavoastră. Dacă părul este extrem de deteriorat, se recomandă efectuarea tratamentului la două zile. Vestea bună este că îmbunătăţirea condiţiei părului va fi vizibilă chiar dacă aplicaţi tratamentul doar o dată pe săptămână. În acest caz, reţineţi să masaţi uleiul şi la nivelul scalpului.

Ce trebuie să folosim pentru a îndepărta uleiul din păr?

Uleiuile nu sunt compatibile cu acţiunea substanţelor chimice, artificiale şi comedogenice. Acestea nu doar împiedică acţiunea uleiurilor, dar şi perturbă procesele ce au loc la nivelul scalpului. Cu alte cuvinte, astfel de substanţe pot distruge ceea ce uleiurile au reuşit să vindece. Luând în considerare aceste aspecte, cele mai bune şampoane pentru îndepărtarea uleiurilor din păr sunt cele care nu conţin SLS şi SLES, parabeni, coloranţi artificiali şi alte substanţe care pot irita pielea. De aceea, puteţi alege un şampon ecologic sau, pur şi simplu, un preparat delicat pe bază de silicat de spălare a părului pentru copii.